Uutiset

SketchUp Pro 2020 on julkaistu!

30.1.2020Gio Siradze

Trimble on julkaissut uuden version huippusuositusta 3D-mallinnusohjelmastaan. Uusi 2020-versio on keskittyy mallin rakenteeseen ja mallinnuskäytäntöihin sillä ajatuksella, että suunnittelu olisi käyttäjälle entistä intuitiivisempaa ja helpommin lähestyttävää. Uusien ominaisuuksien, toiminnallisuuksien ja vanhojen ominaisuuksien parantelun lisäksi myös konepellin alla on tapahtunut paljon: suorituskykyparannusten lisäksi vanhoja versioita vaivanneita bugeja on siivottu tehokkaasti.

Outliner

Mallin siistinä pitämiseen ja parhaan mahdollisen suorituskyvyn saavuttamiseen liittyy oleellisesti Outliner. 2020-version Outlinerissa mallin jäsentäminen on helpompaa, eikä tasoja tarvitse välttämättä käyttää lainkaan edes suurissa SketchUp-malleissa. Katso tästä, miten piilotetun geometrian hallinta onnistuu uusimmalla SketchUp Pro -versiolla:

Objektien tartuntapisteet

Objekteja ympäröivien laatikoiden tartuntapisteet toimivat 2020-versiossa älykkäästi, mikä mahdollistaa objektien siirtämisen geometrian takana piilossakin olevista tartuntapisteistä raahaamalla. Lisäksi objektia siirrettäessä tartuntapisteestä objekti muuttuu läpinäkyväksi. Tämä mahdollistaa tarkan siirtämisen. Vähemmän pyörittelyä, vähemmän virheitä ja nopeammin tuloksia. Näin uudet tartuntapisteet helpottavat työskentelyäsi:

Piilotettu geometria

Objektien piilottaminen mallissa toimii nyt uudella tavalla. Tämä mahdollistaa entistä paremman piilotettujen objektien ja piilotetun geometrian hallinnan sekä helpottaa mallintamisesta merkittävästi – koko mallia kun ei välttämättä ole tarpeen pitää työskentelyn aikana näkyvissä, jos muokataan vain pientä yksityiskohtaa. SketchUp Skill Builder -video havainnollistaa tämän hienosti:

SketchUp-terminologia

SketchUpin kehitystiimi on päivittänyt myös ohjelmiston sisäistä terminologiaa tälle vuosikymmenelle ehkä paremmin sopivaksi. Tämä näkyy käyttäjille siten, että tasoista puhutaan "Tageina" ja "Objecteilla" tarkoitetaan ryhmiä, komponentteja ja dynaamisia komponentteja. Käytännössä tämä ei vaikuta itse työskentelyyn millään tavalla, vaan kysymys on vain ohjelman sisäisestä logiikasta, joka istuu paremmin uuden sukupolven ajattelutapaan.

LayOut 2020

Dokumenttien hallinta

Myös Layout on päivittynyt ja saanut uusia ominaisuuksia. Huomio on ollut SketchUpin ja LayOutin yhteentoimivuuden parantamisessa ja ajankäytön tehostamisessa. Uusi LayOut mahdollistaa näkymien muokkauksen suoraan SketchUpissa, mikä tarkoittaa käytännössä vähemmän hyppimistä SketchUpin ja LayOutin välillä näkymien päivittämiseksi.

Mallinäkymät

LayOut ymmärtää aiempaa enemmän SketchUp-mallista sekä lisäksi siitä, mitä olet mahdollisesti yliajanut LayOutissa. Voit siis turvallisesti vaihtaa piirtotyyliä tai kamerakulmaa suoraan LayOutissa ilman, että tämä vaikuttaisi vahingossa SketchUp-malliin määritettyihin näkymiin. LayOut näyttää selkeästi yliajetut mallinäkymät, ja tarvittaessa voit aina palata SketchUpin mallinäkymässä määritettyyn näkymään.

Työskentely

LayOut-perustyöskentely nopeutuu merkittävästi, koska nyt voit helposti linkittää olemassa olevia näkymäikkunoita toisiin malleihin ilman, että sinun täytyy ensin poistaa olemassa oleva näkymäikkuna, tuoda uusi malli, säätää mittakaava ja skaalata ikkunan reunat kohdilleen.

Eikä tässä vielä kaikki LayOytin osalta. Voit vaikuttaa Tagien eli entisten tasojen näkyvyyteen suoraan LayOutissa, ilman, että sinun tarvitsee mennä SketchUpiin tallentamaan uutta näkymää halutulla tasoyhdistelmällä. Tämä uusi ominaisuus suoraviivaistaa työnkulkua merkittävästi varsinkin monimutkaisissa malleissa. SketchUp Skill Builder -video näyttää toiminnon käytännössä:


Katso kaikki SketchUp Pro 2020 -version ominaisuudet ja korjatut bugit

Jos uuden SketchUp Pron hankinta on ajankohtaista, ota yhteyttä myyntiimme tai hanki lisenssi suoraan verkkokaupastamme.Jani Vesterinen
jani@mad.fi
0400 833 311
Mari Suominen
mari@mad.fi
040 831 6283
Hannu Mähönen
hannu@mad.fi
040 546 5262
Jani Kiviaho
jani.kiviaho@mad.fi
050 582 6958

Sivustomme käyttää evästeitä