Uutiset

BIMx Web Viewer -päivitys nyt saatavilla

10.9.2019Nina Hedberg

BIMx Web Viewer -päivitys on nyt saatavilla BIMx Model Transfer -sivuilla. Päivityksen myötä BIMx-verkkoversio on vihdoin saanut samat ominaisuudet kuin BIMx-sovellus – ja jopa enemmän.

Uusi BIMx Web Viewer -versio mahdollistaa BIMx-hypermallien selaamisen omalla pöytätietokoneella ja mobiililaitteilla, ohjelmistoja asentamatta, yksinkertaisesti vain napsauttamalla mallin URL-osoitetta. Verkkoversion käyttöön tarvitset vain yleisesti käytetyn internetselaimen.

Katsojat voivat navigoida 3D-mallissa näppäimistöllä, hiirellä tai kosketusnäytöllä. Entistä hauskemmaksi kokemuksen tekee ainutlaatuinen "pelitila" (Gamer Mode), joka tukee Microsoft Xbox -yhteensopivia peliohjaimia.

Mikäli käytetään peliohjainta, ovat niiden asennus- ja laitevaatimukset tapauskohtaisia. Microsoftin ohjaimet toimivat luonnollisesti Windows-ympäristössä. MacOS- ja iOS-laitteisiin on saatavilla esimerkiksi kuvan langaton Steelseries Nimbus -ohjain. Ohjain yhdistyy koneeseen/tablettiin Bluetooth-yhteydellä, mutta toimii tietokoneessa myös latausjohdolla (tässä tapauksessa USB-Lightningilla).

Huomioita selainversion ja ohjaimen käytöstä

Selainversio lataa aina ensin Transfer-sivuilta BIMx-tiedoston selaimen välimuistiin. Tämä kestää kotvan, nettiyhteydestä ja mallin koosta riippuen. Kun malli on ladattu, on sen sisältönavigointi käytettävissä. Vasemman laidan valinnoista selataan piirustuksia ja 3D-näkymiä. Galleriassa näkyvät Archicadissä tallennetut kameranäkymät. Piirustuksiin tulevat julkaistaviksi valitut planssit, joiden selaaminen toimii kuten PDF-sivujen – nuolilla tai liuttamalla.

3D-näkymiin tarkoitettu pelitila (Gamer Mode) toimii vain kokoruututilassa (nappi on muulloin harmaana). Liikkuminen perspektiivissä ei vaadi Gamer Modea, vaan toimii Perspektiivi (Kävelijä) -painikkeen ollessa painettuna. Kosketusnäytöillä pelkkä Gamer Mode ei toimi, lisäksi tarvitaan joko näppäimistö, hiiri tai peliohjain. Testaillessaan asiantuntijamme Ville Pietilä yllättyi siitä, miten sujuvasti peliohjain toimii käytettäessä iPadin selainta BIMx-mallin katseluun. – Erittäin hyödyllinen toiminto ohjainta käytettäessä on myös Go to eli kohteen kaksoisosoitus joko hiirellä tai täppäämällä, Pietilä toteaa.

Mitä eroja selain- ja sovellusversioiden välillä vielä on?

  • Käytettäessä BIMcloud-tiimityötä voi sovellukseen ladatusta mallista liittyä tiimin jäseneksi. Liittyminen vaatii BIMcloud-käyttäjätunnuksen ja -lisenssin. Tällöin tiimin pikaviestit tulevat käyttöön – sekä vastaanottaminen että lähettäminen. Viestejä voi kiinnittää mallista valittuihin elementteihin, ja viesteihin voi tehdä merkintöjä (sekä piirustuksiin että 3D malliin) sekä kiinnittää valokuvan. Merkintöjä voi tehdä sormien ohella myös Apple Pencilillä.
  • Mittanauha toimii BIMx-sovelluksen Pro-versiossa.
  • BIMx-pahvilasit toimivat sovellusten (ja puhelinten) kanssa.

Sisältöä yrityksen tai projektin kotisivuille

BIMx Web Viewer tarjoaa nyt samat ominaisuudet kuin alkuperäinen BIMx-mobiilisovellus. Käyttäjät, joilla on ylläpitosopimus, voivat upottaa BIMx Web Viewerin helposti omille verkkosivuilleen esitelläkseen töitään niin nykyisille kuin tulevillekin asiakkaille.

Lue lisää uudistetusta BIMx Web Vieweristä BIMx-tuotesivuilta
Tutustu BIMx Web viewer -esittelyvideoon
Katso video How to use the BIMx web viewer
Yrityksen Graphisoft-tilin käyttöönotto-ohjeet

Sivustomme käyttää evästeitä