< Kaikki uutiset

ArchiCAD jatkaa tiedonsiirron edelläkävijänä – pokkasi IFC4-sertifikaatin

18.6.2019Ville Nikunen

ArchiCAD-tietomallinnusohjelmiston kehittäjä Graphisoft on saavuttanut merkittävän virstanpylvään Open BIM -kehityksessään: ArchiCAD-käyttäjät pääsevät ensimmäisten joukossa hyödyntämään uuden sukupolven sertifioitua IFC4-tiedonsiirtoa. Täsmällisemmin sertifikaatti kantaa nimeä IFC4 Reference View Export Certification (Architectural Reference Exchange).

Open BIM -pioneeri Graphisoft on vahvasti tukenut avointen standardien käyttöönottoa rakennussuunnittelualalla. BuildingSMARTin kehittämät standardit, kuten IFC, ovat edelleen monialaisen suunnitteluyhteistyön perusta koko rakennuksen elinkaaren ajan.

– ArchiCAD tunnetaan maailmanlaajuisesti BIM-ratkaisuna, joka tarjoaa kattavimman IFC-tuonnin ja -viennin. Ohjelmiston käyttäjä voi täysivaltaisesti määrittää kaikkien IFC-tiedoston sisältämien elementtien parametritiedot, perustelee Miklos Szovenyi-Lux, Graphisoftin Open BIM -kehityspäällikkö.

– Me graphisoftilaiset uskomme, että avoimen yhteistyön vaaliminen on sekä asiakkaamme että koko rakennusalan etu. Se näkyy tehokkuutena ja lopulta parempana rakennettuna ympäristönä, hän jatkaa.

IFC4 Reference View jalostaa koko monialaisen suunnitteluryhmän yhteistyötä. Arkkitehdit, rakennesuunnittelijat ja kiinteistönhallinta voivat pelata yhteen entistä saumattomammin, eikä tieto sirpaloidu saati katoa rakennuksen elinkaaren aikana.

Pian ilmestyvä ArchiCAD 23 sisältää sertifioidun IFC4 Reference View 1.2 -viennin. Tule suomenkielisen FIN-version julkistusseminaariin Valkoiseen saliin 1.10. katsomaan, mitä muuta mullistavaa uusi versio lupaa muun muassa yhteistyön, mallintamisen ja työtehon edistämiseksi. Lue lisää ja ilmoittaudu!

Lue Graphisoftin alkuperäinen lehdistötiedote

Lue lisää Open BIMistä

Esimakua ArchiCAD 23:n herkuista

Sivustomme käyttää evästeitä