< Kaikki uutiset

V-Ray Next SketchUpille on julkaistu

11.2.2019Eeva Vierros

V-Ray Next SketchUpille on paljon enemmän kuin pelkkä renderointimoottori. Se on suunniteltu sopimaan täydellisesti SketchUp-työnkulkuun, minkä ansiosta fotorealistiset renderoinnit syntyvät vaivatta. V-Ray Next SketchUpille vie renderoinnin nimensä mukaisesti seuraavalle tasolle.

V-Ray Next for SketchUpin kattavat uudet ominaisuudet parantavat työnkulkua, resurssien hallintaa, materiaaleja, renderointia, älykkäitä ominaisuuksia, suorituskykyä ja kohinansuodatusta.

Työnkulku

V-Ray Scenen tuonti on uudistunut niin, että minkä tahansa vrscene-tiedoston voi tuoda SketchUp-malliksi, jossa tekstuurit ovat luonnollisesti oikeilla paikoillaan, objektit oikean kokoisina sekä valot ja proxy-referenssit mukana.

Uusi työkalupalkki tarjoaa nopean pääsyn eniten käytettyihin toimintoihin, ja yksinkertaistettu käyttöliittymä tekee kamera- ja renderointiasetusten säätämisestä helpompaa.

Paranneltu Batch-renderointi soveltuu esimerkiksi kuvajoukon renderoimiseen V-Ray Cloudilla. Scene Interaction -työkalulla voi valita ja muokata V-Ray-valonlähteitä ja -materiaaleja mallista yhdellä klikkauksella mallin hierarkiasta riippumatta.

V-Ray-objektien muokattavilla näyttötyyleillä voi piilottaa objekteja, ja objektien esitystapoja voi muokata työskentelyikkunassa.

V-Ray-resurssien hallinta

Kirjaston hallinta mahdollistaa omien valonlähteiden, materiaalien ja muiden V-Ray-elementtien tallentamisen helposti muokattaviin kansioihin, joista sekä omia että sisäänrakennettuja V-Ray-elementtejä voi kätevästi hyödyntää missä tahansa tiedostossa.

Asset Outliner -ominaisuus listaa ja auttaa hallitsemaan tiedostossa käytettyjä materiaaleja, valonlähteitä, geometrioita, renderointielementtejä ja tekstuureja yhtenäisellä tavalla sekä visualisoi varjostinhierarkiat.

Monivalinnalla käyttäjä voi valita useita resursseja kerrallaan, mikä nopeuttaa työnkulkua monimutkaisissa malleissa.

Resurssien esikatselu näyttää esikatselukuvan materiaaleista, valonlähteistä, tekstuureista ja renderointielementeistä yhdessä dynaamisesti päivittyvässä esikatseluikkunassa.

Material ID- ja MultiMatte-renderointielementit mahdollistavat 2D-maskien renderoimisen 3D-objekteista kuvankäsittelyn avuksi.

Materiaalit ja tekstuurit

PBR-varjostimien tuki tuo mukanaan uuden Metalness-kerroksen Generic-materiaalille.

Tekstuurien värikorjaus on mahdollista käyttämällä kuvankäsittelyohjelmista tuttua Curve-säätöä.

Tehokas renderointi

Ulostuloresoluution säätäminen onnistuu nyt kuvasuhteesta riippumatta.

Intuitiivinen kamerakäyttöliittymä on uudistettu täysin, ja se mahdollistaa kamera-asetusten säätämisen Quick- ja Advanced-asetuksilla tarvittaessa samanaikaisesti.

Myös renderointiasetusten käyttöliittymä on suunniteltu kokonaan uudelleen, ja nyt kehittyneet renderointiasetukset on paremmin jäsennelty uusien ominaisuuksien kera.

Älykkäät ominaisuudet

Mukautuva Dome-valonlähde mahdollistaa huomattavasti nopeamman renderoinnin myös sisäkuvissa ja poistaa samalla tarpeen portaalien käyttämiselle.

Vallitsevaa valaistusta voi analysoida reaalimaailman arvoilla.

Automaattinen valotuksen ja valkotasapainon säätö tekee renderoinnista yhtä helppoa kuin pokkarilla valokuvaamisesta.

Optimoitu suorituskyky

Varjostimet on modernisoitu V-Rayn sisäisessä varjostinrakenteessa, mikä nopeuttaa renderointiaikoja, parantaa GPU-renderointimoottorin ominaisuuksien tukea ja V-Ray Cloud -yhteensopivuutta.

Renderointinopeus on uudistusten ansiosta keskimäärin kaksi kertaa nopeampi kuin ennen.

V-Ray GPU -renderointimoottorin uusi renderointiarkkitehtuuri renderoi kaksi kertaa nopeammin kuin aiemmin sekä tukee paremmin V-Rayn high-end-tuotanto-ominaisuuksia ja Bucket-renderointimoodia.

Tekoälyyn perustuva kohinansuodatus

Tekoälyavusteinen kohinanpoisto käyttää NVIDIAn kehittämää teknologiaa renderoinnin aikana ja poistaa kohinan älykkäästi lähes reaaliajassa.

Kohinanpoisto rendeointielementeistä on mahdollista käyttämällä oletuskohinanpoistoa, joka suodattaa kohinaa tarvittaessa myös yksittäisistä renderointielementeistä. Tämä antaa lisää hallittavuutta jälkikäsittelyyn.

Sivustomme käyttää evästeitä