< Kaikki uutiset

SketchUp Pro 2019 on julkaistu!

6.2.2019Eeva Vierros

SketchUp Pro on jälleen saanut vuosittaisen versiopäivityksensä. Version 2019 myötä myös lisensointi on uudistunut: saatavilla on nyt myös nykytrendin mukainen vuositilaukseen perustuva lisensointitapa perinteisen jatkuvan ja ylläpidolla päivittyvän lisenssin ohella. Vuositilauslisenssi perustuu nimensä mukaisesti tilaukseen, ja lisenssi on voimassa vuoden kerrallaan. Vuositilaus kattaa kaikki versiopäivitykset lisenssin voimassaolon aikana. Vuositilausvaihtoehto ei korvaa perinteistä pysyvää lisenssiä, vaan tarjoaa uuden tavan vastata käyttäjien muuttuviin tarpeisiin. Perinteisiä jatkuvia SketchUp Pro -lisenssejä voi yhä ostaa ja niiden ylläpitokausia jatkaa. Tilausmallinen ja perinteinen lisenssi eroavat jonkin verran Trimble-palvelujen käyttöoikeuksiltaan. Eroavaisuudet ja hinnoittelu selviävät oheisesta taulukosta.

Uuden version asennuspaketit voi ladata lataussivulta. Lataus vaatii kirjautumisen maksuttomalla Trimble ID:llä. Sama tunnus toimii myös muissa Trimblen palveluissa, kuten 3D Warehousessa, Extansion Warehousessa ja Trimble Connectissa.

Jokainen uusi SketchUp Pro -versio tuo aina mukanaan paljon suorituskykyparannuksia. Tälläkin kertaa uusi versio on edeltäjäänsä nopeampi, joten mallintaminen on jälleen sujuvampaa, ja suuretkin mallit pyörivät ruudulla vaivattomammin.

Uusi SketchUp 2019 esittelee myös täysin uusia ominaisuuksia, kuten hartaasti toivotut Viivatyypit. Viivatyyppejä voi hallita tasoilla, eli halutuille tasoille voi määrittää viivatyypeiksi vaikkapa erilaisia katkoviivatyyppejä. Tasoille sijoitetut viivat saavat viivatyyppinsä tasolta, ja viivat piirtyvät tasolle määritetyllä viivatyypillä. Viivatyyppien määritys suoraan SketchUpissa mahdollistaa lukuisia uusia käyttötapoja ja nopeuttaa merkittävästi piirustusdokumenttien luontia Layoutilla. Lisäksi vanhoja ominaisuuksia ja työkaluja on paranneltu: esimerkiksi mittanauhatyökalu näyttääkin mitatun etäisyyden nyt suoraan mallinnustilassa.

SketchUp Pro 2019 ominaisuudet

Myös SketchUp Pro -versioon sisältyvä LayOut on saanut uusia ominaisuuksia. Uudesta LayOut-versiosta voi viedä geometriaa takaisin SketchUpiin. Viivat siirtyvät viivoina, ja täytetyt muodot kääntyvät automaattisesti SketchUp-pinnoiksi, joita voi SketchUpissa muokata tuttuun tapaan. LayOutin DWG-yhteensopivuus on sekin parantunut: DWG-tiedostoja voi tuoda ja viedä entistä kattavammin.

Kaiken kaikkiaan SketchUp Pro 2019 -päivitys tuo mukanaan paljon uusia hyötyjä kaikille SketchUp-käyttäjille ja integroi SketchUpin entistä paremmin myös Trimblen muihin palveluihin.

Sivustomme käyttää evästeitä