< Kaikki uutiset

ArchiCAD 22 - huomioita näytönohjaimiin (GPU) liittyen

31.8.2018Ville Pietilä

Näytönohjaimia käytetään uudella tavalla ArchiCAD 22 -versiossa. Tämä voi aiheuttaa ennenkokemattomia ilmiöitä. Uudet muutokset ja vaatimukset johtuvat seuraavista 22-version uusista ominaisuuksista:

  • Sujuva siirtymä (Pan) ja 2D-navigointi vektorinäkymissä
  • Windows 10 -korkearesoluutiotuki

Lisätietoa näistä täällä (englanniksi).

Näiden ominaisuuksien mahdollistamiseksi on täytynyt nostaa tuetun OpenGL-version numeroa 2.0:sta versioon 3.2. Tämä tarkoittaa, että muutamien asiakkaiden näytönohjaimet eivät tue ArchiCAD 22 -version käyttämää OpenGL-tekniikkaa. Graphisoftin tilastojen mukaan tämä vaikuttaa vain 1,5 % ArchiCAD 21 Windows-käyttäjistä. Jos näytönohjain ei tue OpenGL 3.2 -versiota, se on valmistettu ennen vuotta 2011, ja laitepäivitys on muutenkin suositeltavaa. Muutos ei vaikuta macOS-käyttäjiin, koska uusimmat käyttöjärjestelmät vaativat OpenGL 3.2 -version. OpenGL 3.2 -version lisäksi voi näytönohjaimen käytössä olevan ajurin versio muodostaa pullonkaulan. ArchiCAD 22 -tekniikka vaatii toimiakseen ajantasaisen ajurin olemassaolon aiempia versiota tarkemmin. Hyvä tapa näytönohjainongelmien ratkaisemiseen on näytönohjaimen ajurin päivittäminen ensimmäiseksi.

ArchiCAD 22:n käyttö korkearesoluutioisten (4K/5K) näyttöjen kanssa vaatii myös enemmän näytönohjaimen muistia kuin aiemmissa versiossa (jotka eivät tukeneet niitä). Graphisoft suosittelee ArchiCAD 22 -version käyttöön näytönohjaimia, joissa on vähintään 1024 MB tai enemmän sisäänrakennettua VRAM-muistia. Näytönohjain kokemuksiin perustuen on koottu artikkeli auttamaan ongelmien selvittämisessä.

Hyvien näytönohjainten ja suositeltujen ajurien löytämisessä auttaa seuraava Help Center artikkeli.

Sivustomme käyttää evästeitä