< Kaikki uutiset

GRAPHISOFT liittyy BuildingSMARTiin ja vahvistaa BIM-alan johtajuuttaan

18.7.2018Nina Metz

Open BIM on yksi GRAPHISOFT-strategian perustekijöistä. Tämä ei näy ainoastaan avoimien standardien tukena GRAPHISOFTin ohjelmistoissa, vaan myös yhteistyössä muiden ohjelmistotoimittajien kanssa. Tavoitteena on auttaa käyttäjiä toteuttamaan projekteja menestyksekkäästi valitsemallaan BIM-työkalulla missä tahansa ohjelmistoympäristössä. Tämän sitoumuksen edistämiseksi ja vaikutusvallan lisäämiseksi GRAPHISOFT on virallisesti liittynyt buildingSMART Internationalin kansainväliseksi jäseneksi 1. heinäkuuta 2018.

GRAPHISOFT on aina ollut edustettuna buildingSMART-hankkeessa paikallisten edustajien ja chaptereiden kautta. Tämä käytäntö ei kuitenkaan ole mahdollistanut GRAPHISOFTin sitoutumisen täydellistä läpinäkyvyyttä buildingSMARTin virallisilla verkkosivuilla (ENG/FIN). BuildingSMART-jäsenyyden keskittämisen myötä GRAPHISOFT saa enemmän julkista näkyvyyttä buildingSMARTin sivuilla. Lisäksi jäsenyydestä seuraa monen tyyppisiä lisäetuja, kuten: taloudellisia (jotka edistävät avointen BIM-standardien kehittämistä), täyttä äänestysoikeutta uusien standardien komiteassa ja täysjäsenyyden oikeudet korkeintaan viidessä paikallisessa buildingSMART-osastossa (chapter).

Nemetschek Group, johon GRAPHISOFT kuuluu, on buildingSMARTin strateginen jäsen ja GRAPHISOFTin liittymisen jälkeen, Nemetschek on ainoa yhtiö, joka on sekä strateginen että kansainvälinen jäsen. Tämä on vahvempi sitoumus avoimeen tiedonsiirtoon kuin millään muulla ohjelmistovalmistajalla.

Lisätietoja aiheesta antaa Ville Pietilä ville@mad.fi.

Sivustomme käyttää evästeitä