< Kaikki uutiset

ArchiCAD - dRofus -yhteys

27.3.2018Jenni Kemppainen, Nina Metz

Norjalainen dRofus on SQL -tietokantapohjainen tilaohjelmointi ja hallintasovellus, joka kuuluu Nemetchek konserniin kuten Graphisoft ja Solibri. Hiljattain ilmestyneen 2.0 -päivityksen myötä on ArchiCADin ja dRofuksen välistä yhteyttä on uudistettu merkittävästi. Sen avulla kaksisuuntainen tiedonsiirto ArchiCADin BIM-mallin ja dRofus tietokannan välillä toimii sujuvasti.

Päivitetty ArchiCAD-dRofus yhteyslaajennus on yhteensopiva ArchiCAD 21:n kanssa, tukien vyöhykkeiden ja objektien lisäksi kaikkia muitakin rakennuselementtejä ja rakenneosia. DRofus helpottaa erityisesti laajojen projektien, kuten sairaaloiden tai lentokenttien tiedonhallintaa, mutta on toki käyttökelpoinen kaikenlaisissa projekteissa niiden koosta, tyypistä tai monimutkaisuudesta riippumatta .

Päivitetty laajennus pystyy synkronoimaan dRofus tilaohjelman ja huonekorttien tiedot ja ArchiCAD ominaisuudet eli BIM-mallin ja vaatimustietokannan yhdellä napsautuksella. Tämä menetelmä yhdessä ArchiCADin ehdollisten esitystapojen kanssa tarjoaa intuitiivisen tavan visualisoida vaatimusten toteutumista suoraan BIM-mallin avulla.

Allaolevan linkin englanninkielisessä videossa nähdään, miten ArchiCADissa laadittu tietomalli yhdistetään dRofukseen, sekä millaisia hyötyjä tämä tiivis yhteys tuo suunnittelijoille ja asiakkaille suunnitteluprosessin aikana.

Lisää ArchiCAD - dRofus -yhteistyöstä (englanniksi).

Sivustomme käyttää evästeitä