< Kaikki uutiset

Architosh kirjoittaa yksinoikeudella Nemetschek-ryhmän CDE-strategiasta

18.12.2017Ville Pietilä

Mikä on CDE? Common Data Environment on suomennettavissa sanalla yhteistyöympäristö. Sillä kuvataan ratkaisua, jossa integroidaan (esimerkiksi rakennushankkeen) eri toimijoiden välinen yhteistyö ja tiedonhallinta. Kyse on tavallaan laajemmilla yhteistyöominaisuuksilla varustetusta "projektipankista", jossa sisältönä voivat olla rakentamisen tietomallit (BIM), piirustukset, ynnä muu sisältö.

Lue CDE-määritelmä (englanniksi): https://www.designingbuildings.co.uk/wiki/Common_data_environment_CDE

Edelläolevan linkin mukaisesti esimerkiksi Yhdistyneiden kuningaskuntien markkinoilla viranomaiset edellyttävät ja ohjaavat koko alan tämänkaltaiseen toimintamalliin siirtymistä lähivuosina. Tavoitteena on nostaa suunnittelun tiedonhallinnan tehokkuutta merkittävästi.

Nemetschek-konsernin lähestymistapaa asiaan on avattu Architoshin jutussa. Tämänhetkisen ratkaisun Bluebeam-ohjelmistot ovat käytössä 94 % Yhdysvaltojen rakennusliikkeistä ja 92 % suunnittelutoimistoista.

Lue uutinen Graphisoftin julkaisemasta ArchiCAD-Bluebeam yhteydestä: https://www.graphisoft.com/info/news/press_releases/graphisoft-announces-archicad-bluebeam-revu-connectivity.html