< Kaikki uutiset

Maxon lisää uuden ulottuvuuden Adobe Illustrator CC:lle

11.10.2017

MAXONin uusi ulottuvuus mahdollistaa 3D-sisällön integroinnin suoraan vektorigrafiikan standardisovellukseen.

Cineware for Illustrator -laajennus Adoben Illustratorille käyttää samaa tehokasta 3D-moottoria kuin Cinema 4D, joka on MAXONin ammattikäyttöön kehitetty kokonaisvaltainen 3D-ohjelmisto huippuluokkaisen 3D-aineiston tuottamiseen.

Käyttäjät voivat tuoda minkä tahansa Cinema 4D -tiedoston ja muokata näkymää, valaistusta ja tekstuureja 3D-elementtien integroimiseksi 2D-malleihin tai käyttää 3D-elementtejä mallina vektorikuvien luomisessa Illustrator CC:ssä. Tämä antaa suunnittelijoille mahdollisuuden visualisoida tuotemerkit, sisällyttää rikkaan 3D-sisällön Illustrator-kokoonpanoihin tai jopa järjestää 3D-elementtejä muotoilun ja perspektiivin oppaiksi vektorikuvien luomisessa. Cineware for Illustrator tarjoaa suunnittelijoille mahdollisuuden muuttaa objektien näkyvyyttä, tekstuureja ja valaistusta Adobe Illustrator -ohjelman sisällä.

MAXON on toiminut yhteistyössä 3D-mallien johtavan online-lähteen, Turbosquidin kanssa, jotta se pystyy tarjoamaan Cineware for Illustrator -käyttäjille ”ponnahtavan aloituksen” kolmanteen ulottuvuuteen, jossa on kokoelma käyttövalmiita 3D-malleja, mukaan lukien yhteiset tuotepakkaukset ja muut 3D-objektit. Cinema 4D:n käyttäjät voivat luoda ja jakaa omaa mukautettua 3D-sisältöään käytettäväksi Illustrator CC:ssä.

Turbosquid -sivuston ilmaiset ja maksulliset mallit Cineware for Illustratorille löytyvät täältä.
Cineware for Illustrator @ TurboSquid

Liikegrafiikan-suunnittelijat ovat nauttineet samanlaisesta integraatiosta, kun Cineware -laajennus otettiin käyttöön vuonna 2013 ja Cinema 4D -teknologiaa oli mahdollista integroida Adobe After Effects CC:hen. Lisätietoja Cineware for After Effects laajennuksesta löytyy MAXONin sivuilta.

”Cinema 4D on pitkään tarjonnut fantastisen, helppokäyttöisen työkalun tuotevisualisointiin ja graafiseen suunnitteluun,” kertoo Harald Egel, MAXON Computer GmbH:n toimitusjohtaja ja perustajajäsen. ”Cineware for Illustratorin avulla teemme sekä Cinema 4D:n työkalupaletin että 3D:n yleisesti helpommin saavutettavaksi suunnittelijoille, ja aiomme kehittää tätä työnkulkua entisestään tulevaisuudessa.”

Cineware for Illustrator pähkinänkuoressa

  • 3D-objektit: Kierrä, aseta ja näytä/piilota yksittäisiä 3D-objekteja mistä tahansa Cinema 4D -näytöstä, kaikki Illustrator CC:n sisällä.
  • Materiaalit: Säädä väriä, heijastusta, kirkkautta, läpinäkyvyyttä ja törmäyksiä suoraan Illustrator CC:ssä. Käyttäjät voivat jopa soveltaa vektorikuvioita 3D-malleihin.
  • Kamerat: Vaihda esiasetettujen kameroiden välillä tai käytä yksinkertaisia navigointityökaluja halutun katselukulman valitsemiseksi.
  • Valot: Ota valot käyttöön tai poista valot käytöstä, ja muuta niiden värejä tunnelman asettamiseksi ja muotojen korostamiseksi.
  • Yhdistäminen: Työnkulku mahdollistaa taustan helpon poistamisen valitsemalla automaattisesti luodun alfa-kartan, joten 3D-elementit voidaan integroida olemassa oleviin vektorikuvioihin.

Katso videoesimerkit Cineware for Illustrator -laajennuksen käytöstä

Cineware for Illustrator: Using a reference
Cineware for Adobe Illustrator: Design

Saatavuus

Cineware for Illustrator on saatavilla ilmaiseksi MacOS:lle ja Windows 10:lle MAXONin verkkosivuilta.

Demoversio

Etkö ole vielä Cinema 4D -käyttäjä? Voit ladata kokeiluversion ja käyttää sitä Cineware for Illustrator laajennuksen kanssa. Kokeiluversio on voimassa 42 päivää ja sen voi ladata täältä Mikäli olet jo Cinema 4D -käyttäjä, niin käyttäessäsi Cineware for Illustrator -laajennusta voit hyödyntää täyden version ominaisuuksia sisällöntuottamisessa.

Opi käyttämään

Opettele perusteet videoiden opastuksella ja lataa aloituspohjatiedostoja Quickstart

Cinema 4D päivityspolku

Illustrator CC:n käyttäjille, jotka haluavat runsaasti 3D-sisällön tuotantokokemusta, MAXON tarjoaa houkuttelevan polun Cinema 4D:n päivittämisestä kattavampaan työkalupakettiin.

Kysy lisää


Mikko Satukangas
asiantuntija
mikko@mad.fi
020 741 9714
Jani Kiviaho
myyntineuvottelija
jani.kiviaho@mad.fi
050 582 6958


Sivustomme käyttää evästeitä