Flexijet

Nopeaa tietomallinnusta lasermittarilla

Rakennuskohteen mallintaminen voidaan suorittaa aina mittanauhasta pistepilveen. Suomessa ensimmäistä kertaa nähtävällä Flexijet-lasermittarilla voidaan mallintaa suoraan tietomallinnusohjelmaan ja tuottaa näin täysin valmis tietomalli jo työmaalla. Laite liikkuu ketterästi yhden ihmisen voimin ja kauko-ohjatusti. Mallintaminen ei ole koskaan ollut näin suoraviivaista ja nopeaa. Samalla myös vältetään virheet ja minimoidaan työvaiheet.


ArchiCADin BIMmTool-laajennus

Flexijet-lasermittari toimii langattomasti ja on reaaliaikaisessa yhteydessä ArchiCADiin laajennuksen avulla. Mallinnettaessa seiniä ne ilmestyvät automaattisesti ArchiCADiin normaalin Seinä-työkalun ja seinästä osoitettujen pisteiden perusteella. Mahdollisuudet käyttää Flexijetiä ovat rajattomat, sillä kyseessä on yksinkertaisesti koordinaatteihin motoroidusti sidottu etäisyysmittari integroituna ammattimaiseen tietomallinnusohjelmistoon – ArchiCADiin. Tällä hetkellä BIMmTool toimii ainoastaan Windows-ympäristössä, johtuen Macin bluetooth-ajureista.


Liikuteltavuus

Laitetta siirretään koordinaatistossa seinään kiinnitettävien tähyskuvien avulla, aivan kuten laserskeilauksessakin. Tietokone liikkuu kätevästi pyörillä Flexijetin vieressä tasolla, ja johdottomuus luo vapauden nopealle etenemiselle. Mittarin toiminta-aika yhdellä latauksella on peräti kahdeksan tuntia riippuen ohjataanko lasermittaria moottoroidusti vai manuaalisesti.


Esimerkkikohde

M.A.D.in toimitilat Annankatu 25:ssä mallinnettiin Flexijetillä yhdessä työpäivässä heti vanhojen rakenteiden purkamisen jälkeen. Saat kuvat suuremmaksi niitä klikkaamalla!

Lataa alkuperäinen työmaalla muodostettu ArchiCAD-tiedosto (14,1 Mt)


Muut esimerkit

Saat kuvaa klikkaamalla ladattua kyseisen ArchiCAD-mallin.


Videot


Linkit ja ohjeet

Flexijetin kysytyimmät kysymykset (PDF)
Flexijet-käyttöönotto-ohje (PDF)
Flexijet-tuotetiedot (PDF)


Kysy lisää


Hannu Mähönen
hannu@mad.fi
040 546 5262


Sivustomme käyttää evästeitä