BIMx

Tietomallin esittelyn ja tarkastelun helppoutta

BIMx-malli on nerokas 3D-työkalu tietomallin tai suunnitelman esittelyyn. Se asettaa uuden vaatimustason suunnittelun vuorovaikutteisuudelle ja havainnollistamiselle. BIMx toimii niin työkoneella kuin mobiililaitteillakin. Työpöytä- ja mobiililaiteversiot eroavat toiminnoiltaan ja käyttömahdollisuuksiltaan.


Tutki tietomallia

Archicadillä luot häikäiseviä BIMx-malleja asiakkaillesi. BIMx:llä kuka tahansa voi tutkia tietomalleja ja piirustuksia entistä havainnollisemmin. Mobiililaitteissa toimivat hyperlinkit piirustuksien ja 3D:n välille tallentuvat mukaan suoraan Archicadistä.

Työpöytäversio on tarkoitettu 3D-mallin esittelyyn ja tutkimiseen. Reaaliaikainen 3D-navigaatio mallin sisällä ottaa huomioon painovoiman ja tasot sekä sallii myös lentotilan. Sovellus tunnistaa oviaukot, ja suunnittelija voi tallentaa kävelyreittejä esimerkiksi mallin esittelytilaisuutta varten. Valmiilla kävelyreiteillä varmistat ihanteellisen tutustumiselämyksen.

Elementtien tiedot, kuten materiaalit, tilavuudet ja määrät, saadaan näkyviin hiiren osoituksella. Tarkastelun aikana BIMx Pro versiolla voi myös ottaa tarkkoja mittoja, pinta-aloja ja piirejä, mikä helpottaa mallin ja piirustusten tutkimista.


Kommunikoi

BIMx tarjoaa lukuisia mahdollisuuksia tarkastella tietomallia: Valittavana on erilaisia katselutapoja kevyesti varjostetuista aina uskomattoman todentuntuisiin, radiositeettilaskentaa hyödyntäviin katselutapoihin. Mallia voidaan esitellä esimerkiksi harmaasävyisenä tai pelkkinä ääriviivoina. Auringon sijainti, kameran suuntaus sekä kuvan kirkkaus ja läpinäkyvyys ovat myös säädettävissä.

Kaikki nämä eri katselutavat sekä säädöt tarjoavat arkkitehdeille sekä suunnittelijoille entistä paremmat mahdollisuudet vaikuttaa siihen, miten he voivat projektinsa esitellä asiakkaille. Asiakkaan kokonaiskokemus on ainutlaatuinen.


Jaa

Suunnitelman voi jakaa kenelle tahansa BIMx-muodossa. Kaikki osalliset, kuten asiakkaat, konsultit, rakennuttajat ja rakentajat, voivat tutkia tietomallia havainnollisessa 3D-ympäristössä. BIMx Model Transfer -sivuilta loppukäyttäjä voi ladata maksutta BIMx-katselulaajennuksen, joka toimii sekä Mac- että Windows-tietokoneilla. Mobiililaitteisiin ladattavat iOS- ja Android-sovellukset ovat saatavilla iTunes- ja Google Play -sovelluskaupoista.

Mallin esikäsittely tapahtuu Archicadissä ja Archicadin mukana asentuva BIMx-työpöytäversio mahdollistaa BIMx-mallin jatkojalostamisen. Pelkkä BIMx-työpöytäversio on ilmainen sekä Mac- että Windows-tietokoneille ja se tukee kaikkia samoja käyttöjärjestelmiä kuin Archicad.

BIMx Model Transfer

GRAPHISOFT ylläpitää BIMx Model Transfer -sivustoa, jonne tilin luoneet Archicad-ylläpitoasiakkaat voivat viedä yrityksen omia BIMx-projektejaan muiden nähtäviksi ja ladattaviksi. Sivuston avulla suunnittelija voi välittää mallin asiakkaalle yksityisesti. Sisällön lataaminen ja hallinnointi vaatii yrityksen GSID-tunnusten käyttöä.


Videot

BIMx:n esittely

BIMx Step by Step Guide


Versioiden vertailu

iOS- ja Android-mobiililaitteille on saatavilla sekä ilmainen että maksullinen versio. Maksullinen BIMx PRO -versio sisältää enemmän ominaisuuksia kuin ilmainen BIMx-versio.

BIMx BIMx PRO
3D-sisältö X X
2D-sisältö X X
Linkitetty 2D ja 3D X X
Saumaton siirtyminen eri X X
Aito reaalimaailman kokemus X X
Monipuoliset 3D-leikkaukset X X
Pääsy pilvipalvelun muistiin X X
Kustomoidut elementtitiedot X X
Vyöhyketiedot X X
BIMcloud-integraatio tiimin viestintään X X
Suosikkinäkymien tallentaminen X
Älykäs 2D- ja 3D-mitta X
AirPrint ja Google Cloud Print X
Integraatio ulkoisiin tietokantoihin X
Sovelluksen sisäinen viestintä X

Hinnat

Tuotteiden hinnat löytyvät sovelluskaupoista.
BIMx Model Transfer -sivun tallennustila ja käyttö on varattu ylläpitoasiakkaille.


Kysy lisää

mad@mad.fi, 020 741 9700


Lisää

Graphisoftin BIMx-sivut

BIMx-työpöytäversion pikaohje

BIMx-työpöytäversion käyttöohje

Lataa BIMx-malleja

Lataa ilmainen versio App Storesta

Lataa maksullinen versio App Storesta

Lataa Google Playstä

GSID-tunnuksen hallinta


Sivustomme käyttää evästeitä