BIMcloud

Graphisoft BIMcloud vie tietomallit pilveen

Mitä jos rakennuksen tietomalli olisi kaikkien osapuolten saavutettavissa 24/7? Tämä on todellisuutta Graphisoftin BIMcloud-ratkaisun ansiosta.


Perustana ArchiCAD-tiimityö BIMcloudin avulla

Pienyrityksissä tyypillinen tiimityön toteutus on lähiverkossa toimiva BIMcloud Basic, joka isännöi rajallista projekti- ja käyttäjämäärää. IT-infra on kevyttä, ja siihen voidaan ottaa yhteyksiä myös verkon ulkopuolelta tarpeen vaatiessa. Käyttäjiä on vähän, ja joustavuus on etusijalla. Isoissa yrityksissä käytössä olevia palvelintason tietokoneita ei vaadita tiimityön käyttöön.

Mikäli projektin koko kuitenkin kasvaa yli koneen kapasiteetin, tulee skaalautumisesta ongelma. Tällöin pitää joko jakaa malli useammalle palvelimelle tai päivittää koneen kapasiteettia. Nämä ovat riskitilanteita projektin sujuvuuden näkökulmasta. Useamman palvelimen käyttö johtaa käyttäjien ja projektien hallinnan hajautumiseen, mikä taas nostaa IT-kuluja.

BIMcloud Basic on ilmainen. Se vaatii vain asennuksen rekisteröinnin GSID:n avulla.


BIMcloud suuremmissa kohteissa ja yrityksissä – ylläpito koko elinkaaren ajan

BIMcloud täysversio ratkaisee ongelmat mahdollistamalla hallinta-komponentin erottamisen palvelimista. Sen hallinta tukee yhtäaikaa useita palvelimia ja ohjelmaversioita (ArchiCAD 19 ja uudemmat). BIMcloud-käyttäjiä ja -palvelimia ylläpidetään selainpohjaisella BIMcloud-hallinnalla (Manager). BIMcloud tukee Active Directoryä eli suurtenkin yritysten käyttäjienhallintaa. Sen kautta käyttäjien sähköposti- ja kirjautumistunnukset synkronoituvat – myös BIMcloudiin.

IT-hallinnointi muuttuu näin merkittävästi helpommaksi ja joustavammaksi – varsinkin suurissa yrityksissä. Koska malleja ylläpitävät BIMcloud -palvelimet on eriytetty hallinnasta, ne ovat vapaasti määriteltävissä. Esimerkiksi projekti on mahdollista siirtää palvelimelta toiselle – vaikka palvelinsalista toiseen – ilman, että käyttäjät edes huomaavat sitä. Palvelin voi olla yrityksen itsensä omistama tai jonkun ulkopuolisen tarjoama. BIMcloud Basic on askeleen päässä päivityksestä BIMcloudiksi – tarvitaan vain lisenssi ja ohjelman asetusten muutos hallinnassa!

ArchiCAD-tiimityön tietoliikenne käyttää standardoituja HTTP- ja HTTPS-yhteyksiä. Tämä helpottaa yhteyden käyttöä paikasta riippumatta muun muassa poistamalla aiempia palomuurien ja virusturvaohjelmien aiheuttamia ongelmia. Erona BIMcloud Basiciin on BIMcloudissa myös mahdollisuus liittyä projektiin mobiililaitteen BIMx -sovelluksella. Näin työntekijä tai asiakas voi kommentoida mallia mobiilisti pikaviestinä. Helppokäyttöinen BIMx on matalan kynnyksen "Thin Client" -tietomallinnuksen maailmaan – kenelle tahansa.

Lue lisää BIMx:stä


BIMcloud on erillinen tuote

Tiimityö – BIMcloud Basicin avulla toimiston lähiverkossa. Merkittäviä lisähyötyjä tarjoava BIMcloud on erillinen tuote, jonka lisensointi perustuu vuosimaksuun, joka maksetaan per käyttäjä. Oheisessa taulukossa on vertailtu BIMcloudin ja BIMcloud Basicin eroja.

Miksi?

Tietomallinnuksen perimmäinen tarkoitus on tehdä maailmasta parempi. Tietotekniikka mahdollistaa sekä netin että käsittelykapasiteetin puolesta tiedon säilytyksen yhtenäisessä tietokannassa. Pallon itselleen voi tilanteesta riippuen ottaa viranomainen, tilaaja, kiinteistön omistaja, rakennusliike tai pääsuunnittelija – kuka sitten näkeekään toimivansa ekologisimmin tai hyötyvänsä tietomallista hankkeen elinkaaren aikana.

BIMcloud-esittelyvideo

BIM-Server muuttuu BIMcloud Basiciksi

Kysy lisää


Jani Vesterinen
020 741 9712
Mari Suominen
020 741 9708
Iina Ormaa
020 741 9717

Lue lisää

Graphisoftin BIMcloud-sivut

Hinnasto

Sivustomme käyttää evästeitä.