Archicad SE

Täysiverinen tietomallinnusohjelma omassa hintaluokassaan

Archicad STAR(T) Edition on suorin tie rakennustietomallinnuksen maailmaan. Kustannustehokkaassa paketissa on kaikki, mitä tietomallinnuksessa tarvitaan; ainoastaan suurissa projekteissa tarvittavia ominaisuuksia on karsittu. Muihin saman hintaluokan ohjelmiin verrattuina SE:n ominaisuudet ovat edukseen.

Archicad SE tarjoaa suunnittelijalle suorituskykyiset välineet laadukkaan, kolmiulotteisen tietomallin luontiin 2D-piirustusohjelmien hintaan. SE on pienemmälle suunnittelutoimistolle riittävän monipuolinen ja silti edullinen ohjelma. Tietomallinnusominaisuuksiltaan se on lähes identtinen täysversion kanssa. Tietomallin luonti suoraan 3D-ympäristössä on myös SE-työskentelyn perusta. Malli tuottaa ja päivittää kaikki tarvittavat pohja-, leikkaus- ja julkisivukuvat, eikä ristiriitaista tietoa synny.

Varma valinta

Helppo siirtyminen tietomallinnukseen

Tietomallinnus on rakennusalan ja ennen kaikkea koko yhteiskunnan yhteinen etu. Onkin luontevaa, että niin tilaajat kuin viranomaisetkin vaativat tietomallintamista yhä enemmän. Suomessa laaditut yleiset tietomallivaatimukset kertovat alan kehityksestä.

Tietomallinnukseen siirtyminen edellyttää kuitenkin uusien toimintatapojen omaksumista ja investointeja työkaluihin – myös suunnittelijalta. Archicad SE:n myötä kynnys tietomallinnuksen maailmaan on matalampi kuin koskaan.

Tutustu yleisiin tietomallivaatimuksiin

Sijoitus omiin työmahdollisuuksiin

Archicad STAR(T) Editionin hankkiminen on suunnittelijalle kuin talletus kuluttomalle pankkitilille: Kun ohjelman on kerran ostanut, saa sitä käyttää täysin ilman päivitys- tai ylläpitomaksuja. Jos jossain vaiheessa huomaa Archicad SE:n ominaisuuksien loppuvan kesken, voi sen vaihtaa Archicadin täysversioon ja ohjelmasta jo maksettu hinta hyvitetään kaupan yhteydessä. Luonnollisesti ohjelman voi myöhemmin päivittää myös uudempaan SE-versioon. Onko fiksumpaa tapaa aloittaa tietomallintaminen?


SE 2020:n uudistukset

Palkki- ja Pilari-työkalujen uudistukset

Uudessa Archicad SE 2020 -versiossa on täysin uudistuneet palkki- ja pilarityökalut, jotka mahdollistavat näiden rakenneosien nopeamman ja tarkemman mallinnuksen. Uudistukset vaikuttavat mallinnettujen pilarien ja palkkien geometrian lisäksi myös tiedonhallintaan ja dokumentointiin.

Uusi Aukko-työkalu

Archicad SE 2020 sisältää myös Archicad 23 -versiossa esitellyn uuden Aukko-työkalun. Uuden työkalun avulla voit helposti luoda aukot ja syvennykset ja jakaa ne muille sidosryhmille IFC:n avulla. Aukon konseptissa on mietitty sen kahta eri käyttötarkoitusta - sekä arkkitehtonista että rakenteellista.

Aukkoja voi tehdä seiniin, laattoihin, palkkeihin ja pintoihin. Näin aukkoja voi luoda vaikka koko talon läpi eikä niitä tarvitse enää tehdä erikseen jokaiseen kerrokseen.

Uusi aloitusikkuna

Archicad 23:n muutosten myötä myös Archicad STAR(T) Edition 2020:n käynnistys-ikkuna on muuttunut täysin. Äskettäiset projektit ovat näkyvillä oletuksena isoina esikatselukuvakkeina. Kun viet kursorin kuvakkeen päälle, esikatselukuva vaihtelee projektin välilehtien välillä. Uusi käynnistysikkuna sallii nyt myös useamman projektin avaamisen kerralla.

Parannuksia kirjasto-objekteihin

Kirjasto-objekteihin on tehty huomattavia parannuksia. Esimerkiksi luiska- ja hissi-objekteihin on lisätty ominaisuuksia, jotka selkeyttävät objektien esitystapaa. Luiskan kaltevuus voidaan esittää useassa kentässä ja myös muutokset luiskan kaltevuuden muutokset voidaan esittää selkeämmin.

Suorituskyky

Archicad STAR(T) Edition 2020:ssa on optimoitu suorituskykytekniikkaa projektin avauksessa. Pienennetun tiedostokoon ja projektien nopeamman avautumisen ansiosta ohjelman käyttö on entistä sujuvampaa ja Archicad käynnistyy aikaisempia versioita huomattavasti nopeammin.


SE 2020 verrattuna Archicad 23:een

Archicad SE:n työkalut vastaavat pitkälti täyden version työkaluja.

Merkittävimmät erot:

  • SE-versio ei sisällä Verhorakenne-työkalua
  • SE-versio ei tue Archicadin tiimityöskentely-ominaisuutta.
  • Jokainen planssi tallennetaan erikseen, sillä tulostussarja-ominaisuus, eli järjestelyikkunan neljäs välilehti, ei kuulu SE-versioon.
  • SE-versiolla tallennetut tiedostot toimivat Archicadin täysversiossa, mutta täysversion tiedostoja ei saa tuotua SE-versioon.
  • SE-versio ei sisällä Archicadin CineRenderiä.

Katso Archicad-versioiden vertailutaulukko.

Lisäosat SE:ssä

Samat kolmansien osapuolten ilmaiset tai erikseen hankittavat laajennukset, jotka toimivat täysversion kanssa toimivat useimmissa tapauksissa suoraan myös SE:n kanssa. Tutustu laajennuksiin.

Myös ilmainen suomalainen Peruskirjasto 21 kannattaa ottaa käyttöön. Siinä on suomalaiseen suunnitteluun tyypillisiä objekteja, kuten MS- ja MSE-puitteiset ikkunat, sauna- ja väestönsuojavarusteet.

Archicad SE pystyy laskemaan auringon kierron mukaisen varjoanalyysin, jonka avulla valon ja varjojen lankeamisen tutkiminen on havainnollista. Renderointeihin Archicad SE 2019 käyttää edelleen sisäistä moottoria, jolla onnistuu myös animaatioiden tekeminen.

Archicad SE 2019:ssä ei ole Archicadin täyden version CineRender-moottoria, luonnosrenderointia eikä vanhempaa Lightworks-moottoria. Hyviä visualisointeja voi tarvittaessa tehdä esimerkiksi Artlantiksen avulla.

Koska SE-versio käyttää samoja objektikirjastoja kuin täysversio, ovat siellä määritellyt lamppujen ja IES-valojen ominaisuudet käytössä renderoitaessa mallia täysversiossa tai ulkoisissa renderointiohjelmissa. SE:ssä IES-valojen lisäominaisuudet eivät ole käytössä.

SE 2019 -käyttäjä voi tallentaa mallinsa BIMx-hypermalliksi, jonka voi lähettää asiakkaalleen iOS- tai Android-laitteella katseltavaksi. Loppukäyttäjät eli tyypillisesti suunnittelijan asiakkaat voivat ladata BIMx-mallien katseluohjelman ilmaiseksi myös PC- ja macOS-laitteisiin.


Järjestelmävaatimukset

Archicad SE 2020 toimii 64-bittisessä ympäristössä (Windows 10, macOS 10.13 High Sierra tai uudemmat) ja hyödyntää kahta prosessoriydintä. Suosittelemme Windows 10, macOS 10.15 Catalina tai macOS 10.14 Mojave.

Katso järjestelmävaatimukset

SE toimii CodeMeter-suojausmoduulilla tai ohjelmistopohjaisella suojauksella. Oletuksena se toimitetaan CodeMeter-suojausmoduulilla suojattuna versiona.

Archicad SE 2020 avaa SE-versioilla 2006–2019 ja Archicad 8.1 tai 9:llä tallennetut tiedostot. Vanhasta SE-versiosta voi siis siirtyä uusimpaan.


Hinnat

Katso tuotteiden hinnat ja osta verkkokaupasta.


Kysy lisää

Mari Suominen
040 831 6283
Jani Vesterinen
0400 833 311
Jani Kiviaho
050 582 6958
Mikko Kyläkoski
040 142 0404

Lisää

Suomenkielinen manuaali

Videotutoriaalit

Järjestelmävaatimukset

Aloituspohjat

BIMcomponents.com


Sivustomme käyttää evästeitä