ArchiCAD 22

ArchiCAD 22 – BIM Inside & Out!

Uusi ArchiCAD 22 on suunnittelijan työkalu, jonka avulla arkkitehtien ja rakennusalan suunnittelijoiden työprosessi on entistä luovempaa ja tehokkaampaa. Uudistus sisältää useita rakenteiden mallintamista, julkisivusuunnittelua, tiimityöskentelyä, dokumentointia ja tiedonhallintaa tukevia ominaisuuksia.

ArchiCAD 22 -versio on tehokas ohjelmisto tietomallipohjaiseen suunnitteluun, koska se on lähtökohtaisesti suunniteltu tiimien ja pilvipalvelimien tarpeita ajatellen.

archicad 21

Kuva: University Library Freiburg Germany - DEGELO ARCHITEKTEN - © Barbara Bühler


Uudet ominaisuudet

ArchiCAD 22 keskittyy julkisivujen arkkitehtuurisuunnittelun ja dokumentoinnin työnkulun parantamiseen. Lisäksi siinä on merkittäviä uudistuksia rakenteiden mallintamiseen, tiedonhallintaan ja 2D-suorituskykyyn.

Tehokas verhorakennetyökalu

ArchiCADin kehittyneen julkisivusuunnittelujärjestelmän avulla arkkitehdit voivat suunnitella, kehittää ja viimeistellä vapaasti hierarkisia verhorakennejärjestelmiä erilaisten modulaaristen kuviointitapojen avulla.

Suunnittelu tapahtuu luontevan graafisesti 2D- tai 3D-näkymässä. ArchiCAD huolehtii järjestelmän rakenteen oikeellisuudesta ja välittää tarvittavat tiedot määrälaskentaan ja paikallisia vaatimuksia varten.

Parametriset poikkileikkaukset

Graafisesti määriteltävien profiilien vapaus ja parametrisen suunnittelun tehokkuus yhdistyvät ArchiCAD 22:n poikkileikkauksien muokkauksessa.

Seinä-, pilari- ja palkkiprofiileista tulee huomattavasti älykkäämpiä, kun niiden muokattavat osat määritellään parametreiksi. Näin määritellyt profiilit ovat joustavampia ja helpompia käyttää, eikä jokaista vain hiukan erilaista profiilia varten tarvitse luoda uutta tyyppiä. Parametreja voi ohjata graafisesti tai elementin asetusten kautta.

Lausekepohjaiset ominaisuudet

ArchiCAD 22 -versiossa on mukana määrätietojen käsittely lausekkeiden avulla, ominaisuus jonka käyttö vaati aiemmin GDL-osaamista. Uusia ominaisuuksia ja arvoja voidaan johtaa elementtien omien parametrien, tai ulkoa tuodun tietosisällön pohjalta.

Uuden ominaisuuden avulla rikastetaan mallin tietoja - BIMin i:tä. Minkä tahansa laskentasäännön voi lisätä elementin ominaisuustietoihin. Laskenta päivittyy automaattisesti mallin mukana - ei uudelleen vientiä ja laskemista eikä tietojen käsin kopioimista.

Suorituskyky

ArchiCAD 22:n myötä ohjelman käyttöliittymä paranee merkittävästi. Sujuva ja nopeasti reagoiva 2D-panorointi sekä suurennus ja loitonnus toimivat jouhevasti minkä tahansa kokoisten projektien kanssa.

Monimutkaisten elementtien täyte-, leikkaus- ja pintamateriaalit luodaan näytönohjainkiihdytyksen avulla. Koneen suorittimen ytimien käyttöä on tehostettu patentoidulla algoritmilla, joka sopeutuu navigoinnin aiheuttamiin, muuttuviin tilanteisiin.

Parannuksia työskentelyn tehokkuudessa

Muokattava Seliteleima:
Mitkä tahansa piirtomerkinnät (viivat, murtoviivat) ja tekstilaatikot (myös Automaattitekstit) voi tallentaa Selitteeksi. Kohteeseen linkitetty Selite esittää tiedot aina ajantasaisesti. Myös kohteen vaihtaminen onnistuu helposti lennossa.

ArchiCAD-elementtien ominaisuuksien IFC-tuonti ja -vienti:
ArchiCAD 22:ssa IFC2x3- ja IFC4-kääntäjien yksityiskohtien räätälöitävyyttä on parannettu. Tämä vaikuttaa etenkin taulukoihin, määrä- ja kustannuslaskelmiin, jotka perustuvat rakennetyyppeihin, yksittäisiin rakennekerroksiin tai monimutkaisiin profiilimuotoihin.

Rhino–Grasshopper–ARCHICAD -laajennus:
Uuden "De-Construct" -solmun avulla tiedonkulun suuntaa voi muuttaa ja ArchiCAD-elementtien tietoja voi viedä Rhino-Grasshopper-ympäristöön, jossa niitä voi muuttaa päivittyvästi. Näin suunnittelijat voivat optimoida ja vertailla mallia Grasshopperin ja Rhinon lukuisten laajennusten avulla.

Windows 10:n korkearesoluutiotuki:
ArchiCADin ikonit, viivat, tekstit ja koko käyttöliittymä on tarkempi kuin koskaan, koska sisältö näytetään nyt myös Windows 10 järjestelmässä vektorimuodossa. Koko ajan yleisemmät 4K- ja 5K-näytöt esittävät ArchiCADin entistä terävämmin.

Porras- ja kaidetyökalujen parannukset:
ArchiCAD 21:n uusia työkaluja on muokattu ja ominaisuuksia täydennetty käyttäjiltä tulleen palautteen perusteella. Päätilavarauksen esitys ja törmäystarkastely on lisätty työkalujen asetuksiin. Portaiden 2D-dokumentointi on tarkemmin muokattavissa maakohtaisten vaatimusten mukaiseksi. Kaltevat kaiteet ja kaidepaneelit tukevat tarkempaa mallinnusta.

Elementtien automaattinen varaaminen tiimityössä:
Mallista valittujen elementtien automaattinen varaaminen tiimityössä vie vain sekunnin murto-osan, jopa suuria osia varattaessa.
HUOMAA! Tämä ominaisuus ei sisälly BIMcloud basic-versioon.

PRO Visualisointi:
ArchiCAD 22 sisältää uusimman Maxonin (R19) CineRender-moottorin, jonka avulla voi toteuttaa ammattimaisia visualisointitoimintoja poistumatta ArchiCADistä. Uutta ovat stereoskooppiset renderoinnit ja pallomainen kamera, joka luo 360°- ja kupolirenderointeja.


Järjestelmävaatimukset

ArchiCAD 22 toimii 64-bittisessä ympäristössä. Suositellaan Windows 10, macOS 10.13 High Sierra tai macOS 10.12 Sierra -käyttöjärjestelmän käyttöä.

Lue lisää järjestelmävaatimuksista Graphisoftin sivuilta.


Linkit

Uusien ominaisuuksien vertailutaulukko: ArchiCAD 22 ja vanhemmat versiot

Myös Graphisoftin sivulla voi seurata uusimpia uutisia ArchiCAD 22:een liittyen.


Kysy lisää

Mari Suominen
020 741 9708
Iina Ormaa
020 741 9717
Jani Vesterinen
020 741 9712
Jani Kiviaho
050 582 6958
Hannu Mähönen
040 546 5262

Sivustomme käyttää evästeitä