GSID

Mikä on Graphisoft ID?

Graphisoftin asiakkaiden tunnisteena toimii sivuille rekisteröity sähköpostiosoite. Tunnus ohjataan tekemään ohjelmistopohjaisen lisenssin tilauksen yhteydessä, ja se sidotaan tilauksessa lisenssiin. Kun Graphisoft ID luodaan tilauksen yhteydessä, tulee ensimmäisestä sen rekisteröineestä henkilöstä yrityksen lisenssien ylläpitäjä. Ylläpitäjän tehtävänä on huolehtia lisenssien hallinnasta.

Mihin Graphisoft ID:tä tarvitaan?

GSID tarvitaan, jos yrityksessä käytetään ohjelmistopohjaista ArchiCAD-suojausta. Suojausmoduulin korvaavaan ohjelmistopohjaiseen suojaukseen voi siirtyä maksutta ottamalla yhteyttä M.A.D.iin.

Lisäksi GSID tarvitaan kirjauduttaessa Graphisoftin palveluihin:

• www.graphisoft.com, Graphisoftin kotisivu
  • bimcomponents.com, GDL-objektien lataussivusto
  • bimx.graphisoft.com, malliensiirtosivusto, jonka kautta ylläpitoasiakas voi jakaa BIMx-malleja yhteistyökumppaneille käyttäen palvelun sopimukseen sisältyvää 5 Gt:n tallennustilaa.
  • myarchicad.com, sivusto, jolta opiskelijat ja oppilaitokset lataavat ja jossa he vuosittain uusivat lisenssinsä.

GSID tarvitaan myös rekisteröitäessä BIM-Palvelin ArchiCADin Tiimityö-ominaisuuden käyttöönotossa.

GSID:n luonti ensimmäisellä kerralla

Admin eli lisenssin tilaaja perustaa yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen osoitteessa graphisoftid.graphisoft.com/#/register. Admin kehottaa muita käyttäjiä luomaan omat tunnuksensa tai lataa itse lisenssit koneille. Kun lisenssitilaus on tehty ja lisenssi näkyy yrityksen lisenssivarastossa, linkittää admin lisenssin yritykseen autentikointiavaimellaan. Admin kiinnittää lisenssin loppukäyttäjälle, joka voi ladata sen koneelleen. Lisenssiavain säilyy koneella, kunnes se ladataan pilven kautta jollekin toiselle käyttäjälle. Kun admin tilaa uusia lisenssejä, ne toimitetaan suoraan lisenssivarastoon eli ne täytyy vain kiinnittää käyttäjille tai ladata koneille.

Käyttäjien kutsuminen

1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company Details – Invitations.
  3. Kirjoitetaan yrityksen työntekijän sähköpostiosoite, joka on sidottu työntekijän henkilökohtaiseen Graphisoft ID -tunnukseen, ja painetaan Send Invitation.
  4. (Käyttäjä hyväksyy sähköpostiinsa tulleen kutsun, jonka jälkeen hänen nimensä siirtyy Pending requests kohdasta Members kohtaan).

Ylläpitäjän vaihtaminen

1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company details – Ownership.
  3. Valitaan listasta uusi ylläpitäjä.

Käyttäjien hallinta

1. Admin (eli yleensä yrityksen Graphisoft ID -tunnuksen perustaja) kirjautuu sivuille graphisoftid.graphisoft.com. Alla olevassa kuvassa on ylläpitäjän näkymä.
  2. Valitaan Company Details – Members, jossa työntekijät näkyvät.
  3. Poistetaan työntekijä yrityksestä osoittamalla Disconnect.

BIMcloud Basicin aktivointi ei ole enää mahdollista some-tileillä

GRAPHISOFT ID -kirjautuminen some-tileillä lopetettiin 15.8.2019. Muutos toteutettiin turvallisemman ja luotettavamman tiedonkäsittelyn vuoksi.

Miten aktivoida BIMcloud Basic? BIMcloud Basic -aktivoinnin ensimmäiset vaiheet eivät muutu. Napsauta BIMcloud Manager -aktivointia Lisenssit-välilehdellä Palvelimet-sivulla. Jos GRAPHISOFT ID -tilisi perustuu some-tiliin, napsauttamalla joko Google- tai Facebook-painiketta ohjaudut uudelleen ohjekeskukseen saadaksesi lisätietoja nykyisen tilisi muuntamisesta tavalliseksi GRAPHISOFT ID -tunnukseksi. Kun olet muuttanut tiliäsi, voit aktivoida BIMcloudin:

• Avaa BIMcloud Manager -verkkokäyttöliittymäsi.
  • Kirjaudu tarvittaessa uudelleen BIMcloud Basic -sovellukseen.
  • Napsauta Aktivointi ja seuraa ohjeita.
  • Kirjaudu sisään GRAPHISOFT ID -tunnuksellasi.
  • Lopeta aktivointi.