Kaikki koulutukset

ArchiMAD-ilta Kuopio: ArchiCAD 21 ja BIMx

Päivä
  • to 9.11.2017
Kellonaika 16.30-19.00
Paikka Scandic Kuopio
Satamakatu 1, Kuopio
Kuvaus

Kuopion ArchiMAD-illassa pääsee tutustumaan uuteen ArchiCAD 21-FIN-versioon, jos seuraavana päivänä ei pääse Kuopion roadshow-esitykseen.

Aikataulu

16.30 Kevyt tarjoilu
17.00 Miten droneja voi hyödyntää arkkitehtisuunnittelussa? esittelijänä 3D-talo
17.30 ArchiCAD 21-FIN -esittely
18.00 BIMx esittely
18.30 Twinmotion 2018 esittely

Tervetuloa!

ArchiCAD 21-FIN

ArchiCAD 21-FIN myötä suunnittelun flow tempaa mukaansa. Uusin ArchICAD on yksi Graphisoftin historian vahvimmista versioista.

Porras- ja kaidetyökalut – ArchiCAD 21 sisältää kauan odotetut, muokattavat Portaat. Porras-työkalu hyödyntää Graphisoftin patentoimaa ennakoivan suunnittelun (Predictive Design™) teknologiaa. Portaiden ohella esitellään myös uusi Kaide-työalu. Kulkuväylien luominen on tuotteliasta ja nautittavaa.

Cinerender – Nyt renderointi hyödyntää Cinema 4D:n Cinerender R18 -moottoria, jonka avulla saadaan entistä elävämpiä visualisointeja.

Elementtien luokittelu – Aiempien versioiden kiinteät elementtiluokittelut korvataan nyt joustavalla, maa- ja yrityskohtaisiin standardeihin taipuvalla menetelmällä. Luokittelut ovat avoimen tietomallinnuksen sydän.

IFC-malliin viittaaminen – IFC-tiedostoja voi sijoittaa ArchiCAD-malliin viitteiksi. ArchiCADin kääntäjään integroidun mallin suodatuksen avulla voi viitteenä käytettävän IFC-mallin sisältöä rajata tarpeen mukaan. Jos linkki katkaistaan, voi IFC-tiedostosta malliin liitettyjä elementtejä muokata ArchiCADin elementtien tapaan.

Törmäystarkastelu – ArchiCADissä on sisäänrakennettu törmäystarkastelu!

3D-talo

Suunnittelun ja digitalisoinnin palveluja tarjoava 3D-talo esittelee, miten esimerkiksi droneja voi hyödyntää arkkitehtisuunnittelussa.

Rakennushankkeen ympäristön kuten kaupunginosien skannaamiseen käytetään ilmasta käsin tehtävää fotogrammetriaa. Ilmakuvauskopterin ja kartoituslaitteidemme avulla pystymme luomaan satojenkin hehtaarien kokoisista alueista näyttäviä 3d-malleja suunnittelun ja visualisoinnin lähtötiedoiksi. Laserkeilaamalla alueet saadaan  skannattua turvallisesti millimetrien tarkkudella. Laserkeilatusta pistepilvistä saadaan tehtyä kevennettyjä pintamalleja, jotka voidaan pistepilvien lisäksi syöttää suunnitteluohjelmistoihin suunnitteltavan kohteen ympäristöksi. 360-kuvauksella saadaan hyvin kevyellä työmäärällä tallennettua ympäristö katsojan joka puolelta. Ottamalla useita 360-kuvia tai videoita maasta käsin tai ilmasta saadaan ympäristöstä erittäin visuaalinen ja helposti käytettävä aineisto erilaisiin tarkoituksiin.

BIMx

Joko BIMx on tuttu? Osallistujien kiinnostuksesta riippuen Pekka Eskelinen esittelee BIMx:ää.

Kuva: Tanssin talo, JKMM Arkkitehdit Oy & Arkkitehtuuri- ja muotoilutoimisto Talli Oy

Kouluttaja Pekka Eskelinen
Hinta 50 € + alv., ArchiMAD-kerholaisille maksuton
Lisätiedot mad@mad.fi, +358 20 741 9700
Ilmoittautuminen mad@mad.fi, +358 20 741 9700
Jako