Aloituspohja

Toimiva aloituspohja tehostaa työtä

Archicad-työskentely on pitkälle automatisoitavissa. Toimiston tarpeisiin suunnitellulla aloituspohjalla ja sen sujuvalla käytöllä työ tehostuu ja suoraviivaistuu merkittävästi. Me voimme auttaa tehokkaan ja toimivan pohjan luomisessa!

Älä puurra turhaan

Toimiva aloituspohja mahdollistaa lukuisten aikaavievien työvaiheiden automatisoinnin. Mallintamisessa oleellista on ehjän mallin ja tiedon tuottaminen. 3D-mallista projisoitavat seinäkaaviot, leikkaukset ja julkisivut sekä pintamateriaaleista tulevat lattiakaaviot ja alakattokuvat tuotetaan automaattisesti aloituspohjasta. Tämä tuottaa kerralla kaikki 2D-kuvat sekä visualisointimallin, jota voidaan hyödyntää myös havainnollisena BIMx-virtuaalimallina.

Tieto hyödyiksi

Tietomalli on luokiteltavissa Talo 2000:n mukaisesti. Näin tietomallin elementtien tieto vakioituu. Selittävää tietosisältöä ei kirjoiteta piirustuksiin, vaan tieto haetaan automaattisesti selitteillä. Tieto syötetään vain kerran, ja siitä tuotetaan automaattinen litterointi ja taulukointi. Malli päivittyy jatkossa ilman virheitä. Tietosisältöä voidaan tarkistaa ja päivittää myös taulukoiden kautta.

Mallin elementeille luodaan Muistit, joihin on määritelty visuaaliseen tulostukseen ja tietosisältöön liittyvät ominaisuudet. Uusia Muisteja luodaan kopioimalla, jolloin asetukset periytyvät objekteihin ja elementteihin. Mallintaa voi jopa ilman Työkalut-apuikkunaa!


Mitä aloituspohja kattaa?

  • Kaikki Archicadin tausta-asetukset suomalaiseen käyttöön optimoituina – Archicadin perusaloituspohja on kansainvälinen. 

  • Kaikkien työkalujen ja osioiden esiasetukset – Muistien avulla työkalujen asetuksiin voi aina palata.

  • Työvaihekohtaisia automaattisia näkymiä – esimerkiksi lattia-, katto-, ikkuna- ja ovi- ja kalustekaaviot sekä luonnos- ja työpohjat.

  • Kattavan listan valmiita taulukoita projektirakenteen tueksi – selitteillä suunnittelun dokumentaatiosta tulee täysin dynaamista.

  • Työvaihekohtaiset työkaluvalikot – prosesseja voi tarkasti seurata ja huikeasti nopeuttaa.

  • Planssauksen automaation sekä dynaamiset nimiöt.

Hinnat

Yksipäiväinen koulutus käyttäjille

Toimiston suunnittelijat oppivat aloituspohjan käytön selkein, opastetuin työvaihein. 

Yksipäiväinen koulutus BIM-vastaavalle

Toimiston tietomallivastaava oppii jalostamaan valmista aloituspohjaa tarpeen mukaan.

Konsultointi ja toimistokohtainen muokkaus

Asiantuntijamme optimoi toimiston aloituspohjaa ja opastaa sen käytössä erikseen.

Ylläpito sisältää vuosittain uudelle versiolle päivitetyn perusaloituspohjan käyttöohjeineen.


Kysy lisää!

Ari Känsäkoski
040 354 6914
Mari Suominen
040 831 6283
Jani Vesterinen
0400 833 311
Jani Kiviaho
050 582 6958

Sivustomme käyttää evästeitä