Archicad

Näille sivuille on koottu kaikki Archicad-lataukset, kuten asennuspaketit, aloituspohjat ja peruskirjastot.

Asennus ja laitevaatimukset

Laitevaatimukset ja Archicad-asennustiedostot löytyvät Asennus-sivulta.

Lisenssin päivittäminen

Kun uusi Archicad-ohjelmistoversio otetaan käyttöön, pitää käyttäjän päivittää myös lisenssinsä, joka voi olla joko ohjelmistopohjainen (software) tai suojausmoduuli (CodeMeter). Molempien päivitys tehdään GRAPHISOFTin License Manager Tool (LMT) -lisenssihallintatyökalun kautta. Jos käytössä on Archicad 23 tai sitä uudempi, alkaa päivitysprosessi automaattisesti, kun Archicad käynnistetään.

License Manager Tool on ladattavissa myös GRAPHISOFTin sivuilta. Lataa ja asenna ohjelmisto koneellesi, kytke suojausmoduuli ja käynnistä LMT. Päivitys käynnistyy valitsemalla Update. Tutustu englanninkieliseen LMT-käyttöohjeeseen. LMT:llä hallitaan myös ohjelmistopohjaisia lisenssejä.

Vanhempien versioiden käyttämästä Wibu-suojausmoduulista lisenssi siirretään LMT:llä päivityksen yhteydessä joko uudempaan CodeMeter-suojausmoduliin tai muutetaan se ohjelmistopohjaiseksi. Muutoksen voi tilata maksutta myynnistämme.

Archicadin päivittäminen

GRAPHISOFT tarjoaa päivityksiä, virhekorjauksia ja teknistä tukea kahteen uusimpaan versioon. Ohjelman tarkemmat takuuehdot ovat ohjelmiston mukana tulevassa käyttöoikeussopimuksessa, ja löytyvät ohjelman Ohje-valikosta. Yrityksen lisenssivastaavalle ja lisenssin tilanneelle toimitetaan latauslinkki henkilökohtaisella sähköpostilla. Tämä linkki ja sen kautta tehdyt lataukset kannattaa laittaa hyvään talteen. Archicad-versiosta 21 alkaen ohjelmisto toimitetaan pelkästään sähköisesti.

Suosittelemme ohjelmiston asentamista heti linkin vastaanottamisen yhteydessä. Asennus on parhaiten yhteensopiva sen julkaisuhetken käyttöjärjestelmien ja laitteiden kanssa.

Lisenssin omistajan tai vastuuhenkilön todentaminen

Ylläpidämme asiakastietokantaa ohjelman käyttäjistä. Suosittelemme, että yrityksen vastuuhenkilön sähköpostiosoite on myös rekisteröity ilmaiseksi GSID -asiakastunnukseksi. Lisenssin omistajalle/ostajalle toimitetaan asennuslinkin toimituksen yhteydessä postitse autentikointiavain, joka yhdistää GSID-tunnuksen yrityksen lisensseihin. Autentikointiavain on 32-merkkinen tunniste, jolla lisenssin omistajuus todennetaan. Lue lisää

Yrityksen lisenssivastaavan tiedot voi aina tarkistaa tai päivittää ottamalla M.A.D.iin yhteyttä 020 741 9700, mad@mad.fi. Tiedot yrityksestä, lisensseistä ja aiemmasta yhteyshenkilöstä on hyvä varata valmiiksi ennen yhteydenottoa.

Eduversiot

Opiskelija- ja oppilaitosversiot ladataan myarchicad.com-sivuston kautta. Samasta paikasta saa myös lisenssinumeron, lisenssin vuosittaisen uusinnan sekä opiskelumateriaalin. Lue lisää eduversioista

Vanhemmat versiot

Vanhempien versioiden asennuspakettien yhteensopivuutta uusien laitteiden, käyttöjärjestelmien ja niiden liitännäisten kanssa ei voida taata. Katso yhteensopivuustaulukko

Lue lisää

Mikä on GSID?

Ohjelmistosuojauksesta

Lisenssin päivittämisestä


Sivustomme käyttää evästeitä